Iohannis anunță marea relaxare: ”Din 15 mai se elimină portul măștii în exterior și restricțiile de circulație noaptea”

FOTO: Presidency.ro
FOTO: Presidency.ro

Președintele României a anunțat că prima etapă a măsurilor de relaxare, urmând să fie eliminate restricțiile de circulație pe timpul nopții, dar și purtatul măștii în aer liber, cu unele excepții.

”Am pregătit un calendar cu măsuri de relaxare, care cuprinde întreaga perioadă de vară, ne pregătim de relaxare. Dar nu vrem să relaxăm în iunie, ca să revenim la restricții în august. Vom avea o relaxare pas cu pas, relaxările sunt condiționate de evoluția pandemiei și gradul de vaccinare”, a spus Klaus Iohannis într-o declarație de presă.

Anunțul vine la câteva zile după ce toate județele din România au intrat în scenariul verde, iar rata de pozitivare a testelor COVID-19 este de mai bine de o săptămână la un nivel foarte scăzut.

Masca va fi în continuare obligatorie în zonele aglomerate, precum piețele și târgurile, dar și în stațiile pentru transportul în comun.

Președintele Iohannis a adăugat că este nevoie de mai mult efort în campania de vaccinare, reiterând că pentru a ieși din pandemie este nevoie de imunizarea de grup.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.