Iohannis a luat de 19 ori mai multe voturi decât Dăncilă în Diaspora. Viorica l-a bătut pe Klaus la Caracal!

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Dacă în țară, președintele Klaus Iohannis s-a impus detașat, deși a pierdut clar în unele județe în fața Vioricăi Dăncilă, în Diaspora, reprezentantul liberalilor a zdrobit candidatul PSD.

Rezultatele finale ale alegerilor prezidențiale 2019 au confirmat că mașinăriile de vot ale celor două mari partide din România – PSD și PNL – funcționează bine în țară. Dacă în Oltenia, Muntenia și Moldova, PSD încă domină, liberalii au întâietate în restul țării, în Diaspora, PSD nu contează!

Viorica Dăncilă a reușit să strângă, potrivit AEP, după centralizarea a 93,89% din voturile exprimate în Diaspora, doar 17.430 de voturi, adică 2,75%.

Rezultate alegeri prezidențiale 2019 Diaspora

Președintele Klaus Iohannis a adunat mai bine de jumătate din voturile numărate: 52,94% sau 335.712 voturi, adică de 19 ori mai mult decât Dăncilă.

Pe locul doi în preferințele românilor de peste hotare a fost Dan Barna, care a obținut un scor dublu față de ce a izbutit în țară. Candidatul USR-PLUS a luat 174.464 de voturi, sub așteptări. Theodor Paleologu a venit pe locul 3, cu 41.000 de voturi (6,4%), iar Mircea Diaconu a învins-o și el pe Viorica Dăncilă, cu 23.119 voturi (3,65%).

Viorica Dăncilă a câștigat la Caracal

O situație interesantă îl vizează și pe Alexandru Cumpănașu, candidatul cu cea mai absurdă poveste din istoria alegerilor prezidențiale din România.

Cumpănașu, care a obținut 1,5% din voturi la nivel național, n-a reușit să strângă nici măcar o mie de voturi în orașul său natal, Caracal.

Viorica Dăncilă a luat 4.127 de voturi la Caracal, locul unde două fete au fost ucise de criminalul în serie Gheorghe Dincă. Iohannis a luat 3.167 de voturi la Caracal