Învins în alegerile prezidențiale, Dan Barna vrea un nou vot, în partid!

Dan Barna / Facebook

Eșecul din primul tur al alegerilor prezidențiale, mult mai categoric decât se aștepta chiar și cel mai pesimist susținător al USR, pare să-l fi marcat pe Dan Barna, care vrea un vot de susținere în cadrul partidului.

Barna a adunat doar 14 procente, mult în urma Vioricăi Dăncilă, de la PSD, care se va lupta în 24 noiembrie, în turul doi al alegerilor prezidențiale, cu liberalul Klaus Iohannis, deținătorul titlului.

Dan Barna și-a asumat eșecul electoral în repetate rânduri.

”Asumare pentru mine e să revin la cei care mi-au dat votul lor: membrii USR. Am decis să cer o confirmare a încrederii membrilor în perioada imediat următoare. Vom organiza o consultare online a tuturor membrilor USR. Această consultare e cu demisia mea pe masă. Vom decide împreună, ca întotdeauna, ca un partid democratic dacă și cum mergem mai departe”, a declarat liderul USR.

Potrivit Digi24, plebiscitul din cadrul USR nu îl sperie pe Dan Barna.

”Avem alegerile locale de pregătit, maratonul nostru pentru schimbarea României va continua oricum. Membrii USR vor decide dacă eu sunt cel potrivit să rămân liderul acestei echipe sau rămân doar un om din pluton si organizăm iar alegeri și Congres”, este mesajul transmis de Dan Barna pe grupurile interne de Facebook ale partidului.

Mai mulți lideri USR, printre care Cristian Ghinea și Cosette Chichirău i-au cerut ”capul” lui Barna după înfrângerea din 10 noiembrie.