Invincibila Armada. Performanță uluitoare pentru românce la turneul de la Madrid

Simona Halep, Irina Begu, Sorana Cârstea și Patricia Țig s-au calificat în sferturile de finală ale puternicului turneu de la Madrid – o realizare fără precedent pentru tenisul românesc.

Toate cele patru românce au evoluat splendid miercuri, învingând jucătoare redutabile pe zgura din capitala Spaniei.

Irina Begu și Simona Halep au deschis ziua cu victorii în fața americancei Christina McHale, respectiv elvețiencei Timea Bacszinsky.

Dacă Begu a avut nevoie de trei seturi, câștigând ultimele două seturi cu 6-4, după ce îl pierduse pe primul în tie-break, Halep a răzbunat eșecul suferit în fața elvețiencei, în ”sferturile” de la Miami, în martie, în doar două seturi scurte: 6-2, 6-3.

Cele două românce se vor duela astăzi în sferturile de finală. Simona n-a pierdut niciodată în fața Irinei, care a izbutit să câștige doar 11 game-uri în cele trei dueluri de până acum.

Învingătoarea din acest meci va juca, în semifinale, împotriva câștigătoarei duelului dintre australianca Samantha Stosur, fostă campioană la US Open, și Patricia Țig, care a trecut prin calificări ca să ajungă pe tabloul principal.

Patricia a eliminat-o în optimile de finală pe americanca Madison Keys, cu 6-3, 6-4, după ce, în tururile precedente, trecuse și de Daria Kasatkina (Rusia) și Sloane Stephens (SUA).

Țig, care se anunță a fi o mare promisiune a tenisului românesc, mai are în palmares o finală WTA, jucată anul trecut la Baku, însă evoluțiile de la Madrid sunt, de departe, cele mai bune din cariera sa.

Sorana Cîrstea, jucătoare ajunsă pe tabloul principal la Madrid la invitația organizatorilor, face și ea cel mai bun turneu din ultimii ani în circuitul WTA.

Ea va reveni în Top 100 mondial, în urma victoriei de ieri în fața nemțoaicei Lara Siegemund, scor 6-4, 7-6 (9).

În sferturile de finală, Sorana se va duela cu slovaca Dominika Cibulkova. Românca a câștigat doar o dată din patru încercări în fața adversarei sale de vineri.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: