Investiție masivă a Daimler într-un oraș din România. Se creează 500 de locuri de muncă

Subsidiara concernului german Daimler din România, Star Assembly Sebeș, a lansat oficial joi, 7 februarie, producția unei noi cutii de viteze, în opt trepte, pentru autoturismele Mercedes-Benz.

Pentru integrarea noului produs în portofoliul de transmisii, Daimler a investit la Sebeș 250 de milioane de euro, a construit două noi hale de producţie, cu o suprafaţă de aproximativ 54.000 de metri pătraţi și a creat încă 500 de locuri de muncă, relatează ziarulunirea.ro.

“Extinderea producţiei de cutii de viteze la Sebeş subliniază importanţa, flexibilitatea şi performanţa ridicată a centrelor de producţie din România în cadrul reţelei globale powertrain Mercedes-Benz Cars. Unitatea din Sebeş joacă un rol cheie în strategia de furnizare a transmisiilor de ultimă generaţie către fabricile de autoturisme Mercedes-Benz din toată lumea, într-un mod flexibil şi eficient”, a declarat Frank Deiss, director de producţie Powertrain Mercedes-Benz Cars.

Transmisiile automate care echipează automobilele Mercedes-Benz sunt produse în cadrul reţelei de producţie Powertrain, la sediul central din Unterturkheim, în Germania, și la fabrica Star Assembly din Sebeș, România.

“Suntem prima și singura locaţie din reţeaua de producţie powertrain Mercedes-Benz Cars care produce noua transmisie în opt trepte cu dublu ambreiaj. Pentru această responsabilitate, ne-am pregătit intens și am făcut toate demersurile necesare pentru a livra cutii de viteze Mercedes-Benz de cea mai înaltă calitate. Angajamentul și investiţiile grupului Daimler în ceea ce priveşte dezvoltarea locaţiilor din România, de la Sebeș și Cugir, reprezintă o puternică declaraţie de încredere în echipa noastră extrem de bine pregătită si devotată, precum și o recunoaștere a muncii remarcabile”, a spus și Klaus Eichhorn, director general al Star Transmission și Star Assembly.

Cu o populație de 27.000 de locuitori, municipiul Sebeș din județul Alba a cunoscut o puternică dezvoltare economică în ultimii ani, după ce tot mai multe companii străine au ales să își deschidă fabrici aici.