Investiție de 20 de milioane de euro la Lacu Sărat

Omul de afaceri Vasile Dogărescu, proprietarul lanțului de stații de carburant Eldomir, dar și al altor afaceri în domeniul agricol dezvoltate sub același brand, a inaugurat la începutul lunii iunie Alma Health & Spa Retreat, un resort premium cu 185 de camere, centru de evenimente și centru de sănătate ultramodern, plajă privată și piscine, situat în stațiunea Lacu Sărat din județul Brăila. Investiția totală a fost de 20 de milioane de euro, iar construcția a durat 3 ani și jumătate. Resortul are în acest moment aproximativ 100 de angajați români, majoritatea din Brailă sau din județele limitrofe.

Noul proiect se adresează persoanelor preocupate de wellness & wellbeing, de îmbunătățirea stării de sănătate, dar și celor ce călătoresc în interes de afaceri, sau participă la evenimente.

Lacu Sărat este o mică stațiune aflată la câțiva kilometri de orașul Brăila, frecventată de toate marile personalități ale finalului secolului XIX și început de secol XX. După Al Doilea Război Mondial, și în special după Revoluție, stațiunea a intrat într-un con de umbră și a urmat un proces de degradare progresivă. În ciuda proprietăților medicale ale nămolului sapropelic disponibil aici, stațiunea a dispărut în ultimii ani din prim-planul turistic românesc. Adesea, în trecut, Lacu Sărat era comparat cu Marea Moartă datorită calităților curative.  

Din aceasta vară, însă, Alma Health & Spa Retreat readuce pe hartă turismul medical în stațiunea Lacu Sărat, la cele mai ridicate standarde de calitate. Întregul concept al resortului include mai multe puncte de interes, printre care hotelul în sine și spațiile de cazare, zona de tratamente și revigorare medicală, zona de conferințe și evenimente, cele 6 restaurante și plaja cu ieșire la Lacu Sărat.

Pe partea de cazare și servicii, resortul dispune de 185 de camere, 6 restaurante cu specific diferit, de la mâncare tradițională românească, la mâncare pescarească specifică zonei, mâncare cu specific internațional, dar și o zona de self-service pentru oaspeți. Totodată, resortul are și 3 baruri, dintre care două la plajă și unul în interiorul hotelului. Capacitatea pentru evenimente este de până la 1000 de persoane.

Prețul unei nopți de cazare începe de la 575 lei / noapte cameră dublă cu micul dejun inclus și acces la plaja privată, locul de joacă pentru copii și facilitățile wellness.

Centrul de tratament și wellness este dispus pe o suprafață de 2500 de metri pătrați

Elementul cheie al Alma Health & Spa Retreat este reprezentat de centrul de tratament dispus pe o suprafață de 2500 de metri pătrați, cu 60 de cabinete individuale de tratament, piscină cu apă sărata și săli de kinetoterapie.

Partea de tratament este completată de zona de wellness ce include piscina interioară cu apă dulce, jacuzzi, saline, saune, Hammam, duș Vichy și camere de terapii și masaj.

Prima plajă la standarde occidentale din stațiunea Lacu Sărat

Alma Health & Spa Retreat include și o plajă privată cu 1000 de șezlonguri, dar și un aquapark cu 5 tobogane cu apă, 3  piscine, dintre care una cu apă sărată din Lacul Sărat, una  cu apă dulce și una pentru copiii de până la 3 ani. Este prima plajă cu ieșire la Lacul Sărat renovată și gândită la standarde occidentale.

Lacul Sărat are unul dintre cele mai mineralizate nămoluri sapropelice din țară, tratamentul cu acest namol, numit și elixirul negru, fiind ideal în ameliorarea unei lungi liste de afecțiuni, cum ar fi cele reumatologice, dermatologice, inflamatorii, ginecologice, endocrine, afecțiuni respiratorii și ale sistemului nervos central, stări post-traumatice, stres, suprasolicitare, sedentarism și alimentație.

Cel mai mare centru de evenimente și conferințe din sud-estul României

Serviciile resortului sunt completate printr-un centru de evenimente și conferințe cu capacitate de până la 1000 de participanți, 3 săli de conferință, un ballroom, dar și restaurante cu spații generoase, lumină naturală și acces la terase.

Centrul de Evenimente Alma se distinge prin tehnologie de ultimă generație și echipamente de calitate, astfel încât cele patru săli și restaurantele pot găzdui toate tipurile de evenimente private și corporate, evenimente culturale și expoziții. Investiția cea mai importantă a mers către Alma Grand Ballroom, cea mai mare sală, cu o capacitate de 400 de invitați, atrium, scenă încorporată, schelă de lumini și videowall.

Construcția resortului a prins contur în plină pandemie

Deși pandemia a pus practic la pământ turismul, proprietarul Alma Health & Spa Retreat nu a fost descurajat de situația mondială și a continuat lucrările la acest proiect, ba chiar a accelerat procesul de construcție. Parcursul nu a fost lipsit de provocări, atât pandemia, cât și conflictul din Ucraina întârziind adesea termenele de livrare pentru diferite echipamente. Lipsa forței de muncă din construcții a fost o altă barieră întâmpinată de către inițiatorii proiectului, însă după 3 ani și jumătate de la demararea construcției, în ciuda contextului mai puțin favorabil, resortul a fost inaugurat.

„Motivația acestui proiect a depășit de mult bariera profitabilității și a business-ului. Alma Health & Spa Retreat este proiectul de suflet al întregii noastre familii și a tuturor colaboratorilor noștri. Pe de o parte, prin acest concept ne-am dorit să reaprindem lumina în stațiunea Lacu Sărat, o zonă cu extrem de mult potențial natural, exploatată din păcate pentru o perioadă prea lungă de timp și fără investiții strategice.

Am început acest proiect pornind de la un buget de 12 milioane de euro și am ajuns în punctul final la o investiție totală de aproximativ 20 de milioane de euro. Îmi doresc ca această investiție să fie un nou punct „zero” pe borna kilometrică a stațiunii Lacu Sărat și să atragă și alți investitori cu viziune.

Avem în jur de 100 de colegi, majoritatea din zona județului Brăila sau a orașelor limitrofe și ne dorim să devenim un punct de referință în ospitalitatea românească. Feedback-ul din piață a fost excelent și ne bucură căldura și interesul cu care a fost primit proiectul nostru”, a declarat Vasile Dogărescu, proprietar al grupului de companii Eldomir.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.