Investitia intr-o vitrina de vinuri, beneficii deopotriva functionale si estetice

vitrina vinuri

Vinul este o bautura nobila, cu o istorie de mii de ani, fiind nelipsit de la mesele capetelor incoronate si folosit chiar si in cadrul unor ritualuri religioase. Daca detineti sau administrati un restaurant, un bar sau orice alt tip de firma in domeniul HoReCa, stiti cu siguranta ca un vin de calitate poate sa cucereasca inclusiv cei mai pretentiosi clienti.

Nu este insa suficient ca bautura pe care o oferiti sa aiba calitati deosebite, ci trebuie ca aceste calitati sa fie puse in valoare prin pastrarea si apoi servirea licorii la temperatura potrivita. O vitrina vinuri este absolut necesara, in acest scop.

De ce este necesara o vitrina de vinuri?

Specialistii cunosc temperaturile ideale la care trebuie pastrate vinurile. Acestea sunt cuprinse intre 4 si 20 de grade Celsius. In cazul soiurilor albe si rose, valoarea trebuie sa fie mai apropiata de limita inferioara, in timp ce pentru vinurile de culoare rosie este recomandata o temperatura de servire apropiata mai degraba de limita superioara.

Acest aspect este unul deosebit de important, deoarece aroma se degradeaza cand temperatura scade sub 3 grade sau cand creste peste 21 de grade. Daca cineva face, de exemplu, greseala de a depozita un vin in congelator, gustul acestuia este definitiv compromis. La fel de gresite sunt situatiile in care bautura este supusa unor fluctuatii de temperatura. Tocmai pentru a evita astfel de greseli, este necesara investitia intr-o vitrina pentru vinuri.

vitrina vinuri

Rolul estetic al vitrinei este, de asemenea, important. Dotate cu usi transparente, din sticla, si avand un design fie clasic, fie modern, in functie de necesitatile si preferintele cumparatorului, produsele ofera avantajul vizibilitatii. Clientii pot sa admire o selectie a celor mai bune vinuri, ceea ce le va trezi, cu siguranta, pofta de a se bucura de aroma lor.

Cum alegi o vitrina de vinuri?

Fiecare patron sau administrator cunoaste cel mai bine necesitatile afacerii pe care o detine sau o conduce, astfel incat va sti sa aleaga modelul potrivit. Vitrinele disponibile in oferta Fresco Expert au una, doua sau chiar trei zone de reglare a temperaturii. Capacitatea de stocare, designul si dimensiunile sunt, de asemenea, diferite.

Unul dintre modelele care se bucura de apreciere unanima este o vitrina refrigerata verticala pentru vinuri, prevazuta cu 5 rafturi, cu un design simplu, de culoare neagra. Prezenta unui termostat electric permite setarea cu exactitate a temperaturii, intr-un interval cuprins intre 6 si 20 de grade Celsius. Usa cu auto-inchidere cu sticla dubla protejeaza bauturile de orice variatii de temperatura. Cinci rafturi din lemn, reglabile pe inaltime, asigura incarcarea optima a spatiului interior al dulapului. Greutatea este de 80 de kilograme, lungimea de 595 de milimetri, latimea de 605 milimetri si inaltimea de 1 832 de milimetri. Produsul poate fi cumparat la pretul de 2 355 de lei, redus de la 2 720 de lei.

O alta varianta este o vitrina de vinuri refrigerata, cu doua zone de temperatura si cu capacitatea de a depozita 66 de sticle. Racirea este ventilata, iar in fiecare dintre cele doua zone poate fi reglata o temperatura cuprinsa intre 5 si 20 de grade Celsius. Produsul are greutatea de 56,7 kilograme si urmatoarele dimensiuni: lungime de 595 de milimetri, latime de 630 de milimetri si inaltime de 1 035 de milimetri. Pretul este de 5 292 de lei.

In oferta Fresco Expert exista zeci de modele de vitrina vinuri, astfel incat poate fi achizitionat produsul potrivit pentru orice restaurant sau bar. Pastrati vinurile de calitate intr-un dulap special conceput in acest scop si va veti bucura de aprecierea celor mai sofisticati clienti!