Invenții trăsnite. Idei ciudate din 1900 până astăzi (1)

inventie1
Invențiile trăsnite reprezintă realizări tehnologice de succes sau nu, dar care cu siguranță au adus un zâmbet sincer pe chipul oamenilor. Sunt invenții ciudate, propuse de oameni care trebuie să fi avut o gândire laterală extrem de dezvoltată.

De astăzi, GreatNews vă prezintă în fiecare sâmbătă invenții trăsnite (sau ciudate, cum vreți) care au impresionat în ultimul secol. Începem această serie de invenții trăsnite cu un aparat radar gândit în anii 60, cel din imaginea de mai sus.

Radarul era un sistem extraordinar, dar riscul ca echipamentul să nu funcționeze pe timp de ceață era destul de mare, mai ales pentru proprietarii de mici iahturi și nave de pescuit. Așa că un francez, Jean Auscher, a propus acest detector de zgomot. În 1960, anul în care și-a prezentat invenția  la Târgul de profil de la Bruxelles, cel care a făcut fotografia a subtitrat-o simplu: „Marțian la bord”.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.