Invenție românească. Gadgetul care îți încarcă telefonul de trei ori mai repede

FOTO: bebopdesigners.com
FOTO: bebopdesigners.com

Tiberiu și Călin Suto, tată și fiu, au construit un adaptor care conectează laptopul cu smartphone-ul și are capacitatea de a identifica cantitatea de curent care poate fi livrată către mobil.

Astfel, potrivit Businessmagazin.ro, nu mai contează caracteristicile laptopului sau ale prizei atât timp cât telefonul este conectat prin adaptorul Thino.

Concret, potrivit inventatorilor români, telefonul primește maximum de putere într-un timp record și se poate încărca de trei ori mai rapid.

Cei doi și-au pus invenția pe pagina de crowfunding Indiegogo și spun că au nevoie de o finanțare de 20.000 de dolari pentru a produce prima serie de dispozitive.

Până acum au reușit să strângă 18.412 dolari și mai au la dispoziție încă aproape o lună pentru a aduna din donații și restul de bani.

Device-ul celor doi români funcționează și ca o baterie de 480 de miliamperi și va avea mai multe tipuri de mufe: lightining pentru gadgeturile Apple, microUSB sau USB Type C.

Cei care doresc să susțină proiectul pot cumpăra un dispozitiv Thino pentru 39 de dolari. De designul gadgetului s-a ocupat compania Bebop Designers.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.