O nouă invenție a lui Ionuț Budișteanu.Recunoaște spărgătorul cu cagulă de bancomate

O nouă invenție a lui Ionuț Budișteanu

Tânărul Ionuț Budișeanu a prezentat la Salonul de Invenții de la Bruxelles un dispozitiv care recunoaște spărgătorul cu cagulă, în timp ce acesta încearcă să jefuiască un bancomat.

„Am fost calificat să reprezint România cu o invenție la Salonul Internațional de Invenții de la Bruxelles, alături de alte echipe din țară. Eu voi prezenta un dispozitiv electronic care încearcă să recunoască persoanele care poartă cagulă și jefuiesc un bancomat, cu un flex sau polidisc. Ideea mi-a venit după ce am văzut mai multe știri care prezentau astfel de jafuri, știu că și la Râmnicu Vâlcea a fost un astfel de caz, iar poliția a pierdut mult timp până a reușit să-i identifice pe infractori”, a declarat Ionuț Budișteanu, pentru agerpres.ro.

Studentul român Ionuţ Budişteanu, în vârstă de 21 de ani, a devenit cunoscut în întreaga lume după ce a creat conceptul unei maşini care se conduce singură şi al cărei cost de producţie ar fi de doar 4.000 de euro, de 19 ori mai mic decât cel al maşinii pe care Google intenţionează să o construiască.

De asemenea, în 2012, Ionuț Budișteanu a uimit cercetătorii din America cu o altă invenție a sa, respectiv un dispozitiv electronic care ajută persoanele nevăzătoare să vadă, cu ajutorul limbii.

Elev în clasa a XI-a pe atunci, Ionuț Budișteanu și-a prezentat invenția la cea mai mare competiţie de ştiinţă pentru liceeni din lume, Târgul Internaţional de Ştiinţă şi Inginerie, organizat de prestigioasa companie americană „Intel”.

Recomandarea editorilor Great News:

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.