Cele mai bune 10 întrebări pe care le poți pune la un interviu

Întrebări pentru interviu. Cele mai utile teme de discuție (Foto: COD Newsroom / Flickr)
Întrebări pentru interviu. Cele mai utile teme de discuție (Foto: COD Newsroom / Flickr)

Una dintre etapele cruciale ale unui interviu este clipa în care candidatul poate pune întrebări despre poziția scoasă la concurs.

Cu ajutorul câtorva simple întrebări pentru interviu, puteți obține răspunsuri importante pentru decizia finală: de a accepta sau nu postul.

Pe lângă faptul că vă puteți demonstra unele cunoștințe legate de funcția pe care urmează să o ocupați, cât și despre companie, punerea unor întrebări angajatorului vă poate lămuri în multe aspecte.

Top 10 întrebări pentru interviu

De exemplu, puteți cere detalii despre sarcinile imediate pe care va trebui să le îndepliniți. Nu uitați să întrebați de programul de lucru și despre calitățile pe care agajatorul le caută la dumneavoastră. Puteți întreba și despre cei care au ocupat înainte funcția pe care urmează să vă angajați, cât și despre posibilitățile de a avansa.

Dacă interviul dumneavoastră este mai degrabă o expunere și sunteți în căutarea unor metode mai bune de a face înțelese ideile dumneavoastră unei audiențe, un flipchart este una dintre cele mai bune soluții.

Există numeroase versiuni și modele disponibile – magnetice, cu brațe extensibile, din sticlă și compacte. Pentru a vă face o idee mai bună asupra acestor produse, intrați aici.

Întrebări pentru interviu. Cele mai importante 10 chestiuni

1. Interesați-vă despre primele lucruri pe care le veți avea de făcut imediat ce veți începe activitatea la noul job.

2. Întrebați dacă va exista o perioadă de training sau de probă.

3. Chestionați angajatorul în privința pachetului salarial și a altor beneficii sau obligații contractuale.

4. Întrebați de oportunitățile de dezvoltare și avansare pe care le veți avea dacă veți fi angajat.

5. Este foarte important să aflați cât mai multe despre așteptările companiei de la dumneavoastră, cât și despre procesul de evaluare și criteriile de performanță.

6. Nu vă feriți să îi puneți câteva întrebări și intervievatorului. Întrebați-l despre poziția sa, despre companie, ce îi place cel mai mult, ce îl menține motivat.

7. Interesați-vă de obiectivele companiei în ceea ce privește dezvoltarea.

8. În cadrul întrebărilor pentru interviu ar trebui să includeți și o discuție despre echipa în care veți lucra, despre superiorii direcți și despre colegi.

9. Întrebați despre companie. Care este cultura companiei? Istoria firmei? Întrebați de mediul și de atmosfera de lucru.

10. La finalul întrebărilor, nu uitați să vă interesați de următoarele etape în procesul de recrutare.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.