Întoarcerea Vioricăi Dăncilă: Va fi plătită cu 10.000 de lei pe lună pentru a-l consilia pe Mugur Isărescu

viorica dăncilă
Foto: Pagina de Facebook Viorica Dăncilă

”Eternul” guvernator al Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, a numit-o pe Viorica Dăncilă drept consilier personal pe probleme de strategie, potrivit unui comunicat al instituției.

Dăncilă a fost angajată în 15 mai, iar salariul său net va fi de aproximativ 10.000 de lei pe lună, anunță G4Media.

Dăncilă a susținut un interviu pentru a face parte din corpul consilierilor lui Mugur Isărescu, care mai cuprinde încă 20 de persoane, printre care și un alt fost premier al României, Petre Roman.

Viorca Dăncilă (57 de ani), membră a PSD, a fost prim-ministru al țării în perioada 29 ianuarie 2018 – 10 octombrie 2019, când cabinetul pe care îl conducea a căzut în urma unei moțiuni de cenzură.

Înainte de a fi șefa Executivului de la București, Dăncilă a fost consilier local și județean în Teleorman, iar apoi a bifat două mandate ca europarlamentar.

Împinsă în fruntea Guvernului de Liviu Dragnea, fostul șef al PSD care se află la închisoare, după ce a fost condamnat pentru fapte de corupție, Viorica Dăncilă a avut o prestație slabă ca premier, întrecându-se în bâlbe și gafe.

Cariera politică a Vioricăi Dăncilă a primit o lovitură ce părea a fi definitivă la alegerile prezidențiale din 2019, când a fost spulberată de Klaus Iohannis.

Chiar și așa, Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, care conduce banca centrală din 1990, cu un an de pauză, în care a fost premier al țării, a decis să o coopteze pe Dăncilă în rândul numeroșilor săi consilieri.

Mâna de ajutor poate fi o recompensă pentru încrederea pe care Viorica Dăncilă i-a acordat-o lui Mugur Isărescu, în perioada în care era șefă la Palatul Victoria, pentru un nou mandat în fruntea BNR.

Actualul mandat al lui Isărescu expiră în 2024.