Întoarcerea din Dubai. Primele decizii ale lui Victor Ponta

Victor Ponta și-a dat demisia FOTO: Ionuț Fantaziu
Victor Ponta FOTO: Ionuț Fantaziu

Președintele PSD, Victor Ponta, le-a cerut colegilor de partid ca primul congres național să aibă loc anul viitor, în primăvară. Ponta s-a adresat celor din grupul PSD din Camera Deputaților și le-a mai spus că, în opinia sa, ar fi bine ca PSD să rămână la guvernare, potrivit mediafax.ro.

De asemenea, a mai cerut ca Partidul Liberal Reformator, condus de Călin Popescu Tăriceanu, să intre la guvernare. E posibil și ca până pe 20 decembrie, Guvernul să fie restructurat.

Sunt foarte mulți lideri PSD care și-ar dori ca un congres să fie făcut cât mai repede, până la sfârșitul anului și să se decidă cât mai urgent cine sunt cei care trebuie să „plătească” pentru insuccesul de la prezidențiale.

Există voci și în PSD care spun că partidul ar trebuie să părăsească guvernarea și să-i lase pe liberali. „Poporul nu greșește niciodată. Poporul a ales în proporție covârșitoare. Cred că este o lecție pentru noi și cred că ar trebui să facem un pas în spate. De prea multe ori, și eu și noi cu toții, am simțit nevoia de un altfel de politică.

Cred că după acest vot ar trebui să dăm ocazia echipei lui Iohannis să vină să guverneze. Eu sper sincer că ne va demonstra cum anume se poate o altfel de politică, de unde să învățăm cu toții”, a declarat PSD-istul Robert Negoiță, însă opinia sa nu este împărtășit de șefii partidului.

De asemenea, săptămâna trecută, președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat că e posibil ca, în urma alegerii lui Klaus Iohannis ca președinte, să se ia în calcul și varianta unor alegeri anticipate.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.