Intervenții ale IGSU în 18 județe și București din cauza viscolului și ninsorilor

FOTO: IGSU/Facebook
FOTO: IGSU/Facebook

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) anunță că a intervenit în peste 100 de localități din 18 județe și în București pentru a rezolva probleme cauzate de ninsori, viscol și vânt puternic.

„În urma manifestării fenomenelor meteorologice caracterizate prin viscol, ninsori abundente şi vânt puternic, în ultimele 24 de ore (28 ianuarie, ora 07 – 29 ianuarie, ora 07), s-au înregistrat efecte în 123 localităţi din 18 judeţe (AG, BC, BR, BZ, CL, CT, DB, DJ, GL, GR, HD, IF, PH, TR, TL, VL, VS şi VN) şi municipiul Bucureşti. Pompierii împreună cu celelalte structuri şi autorităţi implicate în gestionarea situaţiilor generate de vremea rea au intervenit pentru deblocarea mai multor autovehicule blocate în zăpadă, pentru degajarea a 83 copaci şi 15 stâlpi de electricitate, fiind avariate 24 autoturisme, 1 anexă gospodărească şi acoperişul unui bloc de locuinţe, cât şi pentru evacuarea apei din 1 beci, 1 stradă şi 1 drum judeţean (DJ 713/DJ)”, a anunţat, duminică, Inspectoratul General pentru Situaţii de urgenţă (IGSU).

Salvatorii au preluat patru gravide din județele Buzău, Vrancea, Galați și Brăila. Acestea erau blocate în autoturisme și au fost duse în siguranță la cele mai apropiate unități medicale. De asemenea, două persoane care aveau nevoie de dializă au fost duse la spitale.

Duminică, se intervine pentru degajarea zăpezii de pe drumuri din Bacău, Brăila, Buzău, Dâmbovița, Galați, Tulcea, Vaslui și Vrancea.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.