Interlopul suspectat că a înjunghiat doi sportivi americani a fost arestat

FOTO: Pixabay.com
FOTO: Pixabay.com

Judecătorii Tribunalului Brăila au admis propunerea procurorului de arestare preventivă pentru 29 de zile a principalului suspect în cazul înjunghierii celor doi sportivi americani, pe o terasă din Brăila.

Gabriel Husein, zis Dasaev, s-a declarat nevinovat în fața judecătorilor.

Cei doi sportivi sunt Darrel Bowie (foto), de 24 de ani, care se află în stare gravă iar cel de-al doilea, Joseph McClain, de 25 de ani. Erau jucători de baschet la ACS Cuza Sport Brăila.

Joseph McClain, unul dintre cei doi bashetbaliști înjunghiați la Brăila, a vorbit pentru prima dată despre incidentul petrecut sâmbătă noapte. Americanul de la ACS Cuza Sport Brăila a precizat că a fost vorba de un atac rasist.

„S-au luat la ceartă cu noi pentru că suntem negri. Nu aveau vreun argument, niciun motiv. Nu am spus nimic. Eram acolo și încercam doar să ne simțim bine”, a declarat McClain pentru Antena 3.

Baschetbalistul american a negat varianta că tot incidentul a pornit din cauza unei fete. „Când echipa s-a întâlnit cu Josh, un cunoscut, prietena lui era acolo, dar nimeni nu a avut nicio treabă cu ea. Nu a pornit de la asta”, a mai spus Joseph.

Iată ce declara, luni, principalul suspect pentru Digi 24:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.