Întâlnirea unui șofer român cu doi TIR-iști ucraineni în Germania: „Băi, mi s-a făcut pielea de găină”

FOTO: Ilie Matei-
FOTO: Ilie Matei-"Omul soselelor"/Facebook

Un șofer român de TIR a avut parte de o întâlnire emoționantă cu doi colegi de trafic din Ucraina. Acesta a oprit într-o dimineață într-o parcare din Berlin, între două camioane de Polonia.

„Pe la 11:00 tot ciripeau voci pe lângă cabină. Dau perdeaua și îi vâd pe ăștia doi pregâtind prânzul ca niște bucătari de parcare cu 5 stele Michelin. (…) Cam nasol, ăștia nu-s polonezi că gătesc afară, ăștia sunt altă nație, dar care dintre ele?”, povestește Ilie Matei-Omul șoselelor, pe Facebook.

Șoferul român s-a uitat supect la ei în momentul în care unul dintre ei l-au salutat cu „Hello Rumania” și l-a întrebat dacă nu vrea cafea. Apoi i-a întrebat dacă-s din Polonia.

„Aaaa, no… Ukraina! Ooo, forța Ucraina, good job guys!!!

Atât mi-a fost… Vine celălalt care vorbea bine engleză și îmi zice: Romania, thank you for ospitality! Thank you for everyting! Romania and Poland our brothers! Romania and Poland help our brothers, thank you Romania… thank you… a repetat de câteva ori chestia asta.

A fost cel mai sincer mulțumesc pe care l-am simțit până în ultimul fir de păr…. Băi, mi s-a făcut pielea de găină… nu am știut ce să răspund și am coborât… I-am întrebat cum de au putut ieși din Ucraina și au spus ca pentru șoferi se poate, mai greu dar se poate.

Oamenii din puținul lor, că prăjeau câțiva cartofi și niște ouă au insistat să mănânc cu ei… nu m-au lăsat până nu am gustat.

Dupa vreo 2 ore au venit și m-au întrebat dacă mă deranjează să pornească motorul ca e foarte cald și nu au climă de staționare. Plus că au cabina foarte mică, dar asta nu se pune prin comparatie cu aia de 3500 e+ pe lună care nici măcar nu te salută tu fiind aceeași nație cu ei.

Fiecare dintre acesti oameni, fiecare dintre noi prin natura acestui job care ne poartă prin atâtea țări străine devenim ambasadori ai țării noastre.

Oamenii de rând cu care avem contact ne vor percepe ca nație exact după cum ne comportăm pe la ei prin țară.

Nu a contat că acea cafea era o zeamă lungă și nu prea mănânc prăjeala, masa oferită de ei bate pentru mine toate restaurantele cu ștaif în care am mâncat cu oameni falși mâncare bine gătită pentru că venea din suflet, asemenea unei melodii care te pătrunde”. a mai povestit șoferul român.