Întâlnire la Cotroceni între Iohannis și Dăncilă

FOTO: Presidency.ro klaus iohannis viorica dăncilă
FOTO: Presidency.ro

Premierul Viorica Dăncilă a mers astăzi la Cotroceni, pentru a avea o discuție cu președintele Klaus Iohannis.

Președintele a cerut ieri demiterea „imediată” a miniștrilor Teodor Meleșcanu, de la Externe, și Carmen Dan, de la Interne, pentru organizarea deficitară a desfășurării votului de pe 26 mai din țară și din diaspora.

De asemenea, Iohannis nu ar fi de acord cu propunerea lui Titus Corlățean în funcția de viceprim-ministru. Miercuri, Viorica Dăncilă a anunțat că i-a trimis președintelui propunerile de numire a miniștrilor pentru portofoliile Justiție (Ana Birchall), Fonduri Europene (Roxana Mânzatu) și Românii de Pretutindeni (Natalia Intotero).

Tot ieri, președintele Iohannis a declarat că trebuie rezolvate problemele care au fost la secțiile de votare din străinătate și din țară și va înființa o comisie mixtă.

„După atâtea probleme, este evident că trebuie să existe și urmări politice. Cei care nu au organizat corespunzător sau chiar au organizat intenționat prost aceste alegeri, trebuie să plătească cu funcția. Atenție, vorbesc de urmarea politică. Că ulterior se găsesc și alte probleme, este o chestiune pe care o vom discuta după ce există prima analiză. (…) Fiindcă nu au știut să își dea demisia de onoare, solicit demiterea imediată a ministrului de Externe și a doamnei ministru de Interne. Imediat însemnând imediat!”, a declarat președintele Iohannis.

Președintele a mai spus că după reuniunile de marți de la Bruxelles, la Consiliul informal și summit-ul PPE, a primit felicitări pentru românii care au votat la referendum și alegerile europarlamentare.

„În Europa, românii contează, România contează și după rezultatul de la referendum ați primit felicitări de la cei mai importanți lideri europeni”, a spus Iohannis, adăugând că e „un rezultat extraordinar de bun care readuce România în normalitatea europeană”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.