Cum să bei de Anul Nou dacă poliția nu-ți dă voie. Soluția genială găsită de un grup de prieteni

insulă noua zeelandă
Foto: David Saunders / Facebook

Un grup de neozeelandezi a construit o mică insulă la câțiva metri de țărm pentru a evita o interdicție care nu le dădea voie să consume alcool în spațiul public de Anul Nou, relatează BBC.

Grupul de prieteni a ridicat insulița la reflux, când nivelul apei era scăzut. Insula a fost constuită în estuarul Tairua din peninsula Coromandel, Noua Zeelandă.

Prietenii au instalat apoi acolo o masă și au adus o cutie frigorifică pentru băuturi.

Ei au glumit că în acel loc se află în „ape internaționale” și că interdicția de a consuma băuturi alcoolice în public nu li se aplică.

Potrivit publicației locale stuff.co.nz, localnicii au băut acolo în liniște, au urmărit focul de artificii, iar insula era în continuare intactă și luni dimineața, în prima zi a noului an.

În Coromandel este interzis consumul de băuturi alcoolice în public pe perioada Anului Nou. Cei care încalcă legea riscă o amendă de până 180 de dolari americani sau chiar să fie arestați.

insulă noua zeelandă
Foto: David Saunders / Facebook

Autoritățile nu au fost deranjate de inițiativa grupului de localnici care a construit insula.

„Asta înseamnă să gândești creativ – dacă aș fi știut probabil că m-aș fi alăturat lor”, a declarat comandantul poliției locale John Kelly în momentul în care i s-a spus de apariția noii insule.

Imaginile cu insula au fost publicate pe un grup de Facebook de David Saunders.

„A fost grozav să îi văd cum se distrau”, a povestit el pentru BBC.

Un membru al comunității a declarat că interdicția de a consuma alcool în public oricum nu funcționează. Foarte mulți oameni o încalcă, ceea ce a dus la o mulțime de arestări.

Poliția are de-a face și cu foarte mulți adolescenți care se îmbată în spațiul public, dar vocile critice consideră că asta nu e treaba poliției, ci a părinților.

„Nu ăsta e rolul poliției. Este treaba părinților”, a declarat Noddy Watts.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.