Institutul pentru Boli Infecțioase din SUA e „îngrijorat” în ceea ce privește datele oferite de AstraZeneca pentru eficacitatea vaccinului

FOTO: whitesession/Pixabay.com
FOTO: whitesession/Pixabay.com

Institutul Național din SUA care se ocupă de alergii și boli infecțioase, condus de Anthony Fauci, pune sub semnul întrebării datele oferite de AstraZeneca în ceea ce privește eficacitatea vaccinului său antiCovid, după testele clinice din Statele Unite ale Americii.

Acest anunț vine la o zi după ce compania a făcut publice rezultatele testelor din SUA care ar fi precizat că nu există riscuri legate de tromboze, iar eficacitatea serului este de 79% în privința infectării și de 100% în ceea ce privește dezvoltarea unor forme grave.

Vaccinul dezvoltat de britanici ar urma să fie aprobat în SUA în aprilie-mai. Institutul Național din SUA privind Alergiile și Bolile Infecțioase (NIAID) a precizat într-o declarație de presă că Data Safety Monitoring Board (DSMB) și-a exprimat „îngrijorarea” arătând că este posibil ca AstraZeneca să fi inclus în concluziile testelor clinice informații depășite, ceea ce înseamnă că a transmis o imagine incompletă privind eficacitatea.

„Îndemnăm compania (AstraZeneca n.red) să coopereze cu DSMB pentru a revizui datele privind eficacitatea și pentru a se asigura că oferă cele mai curate și mai actualizate date privind eficacitatea, astfel încât acestea să fie făcute publice cât mai curând posibil”, se mai arată în declarație.

Agenția americană a mai transmis că o decizie cu privire la autorizarea și ghidul de utilizare a serului în SUA va fi luată în baza analizării datelor de către comisii independente.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.