Instanța a decis: Mario Iorgulescu, arestat preventiv în lipsă

mario iorgulescu
Mario Iorgulescu. Foto: Facebook

Tribunalul București a decis, joi, 5 martie, arestarea preventivă a lui Mario Iorgulescu, în dosarul în care acesta este acuzat de omor și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, anunță ziare.com.

Mario Iorgulescu, fiul lui Gino Iorgulescu, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal, se află în prezent internat într-o clinică din Italia. Decizia instanței nu este definitivă.

La jumătatea lunii februarie, procurorii au sesizat Tribunalul București cerând arestarea preventivă a lui Mario Iorgulescu, pentru infracțiunile de omor și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

În 2019, în luna septembrie, Mario Iorgulescu a provocat un accident rutier în care și-a pierdut viața un tânăr de 24 de ani.

Procurorii spun că la momentul producerii accidentului din 8 septembrie 2019, Mario Iorgulescu, care conducea un autoturism Aston Martin, era băut, având o alcoolemie de 1,96 g/l. În plus, el consumase și cocaină.

Potrivit procurorilor, pe fondul unei crize de gelozie și într-o stare de furie, Mario Iorgulescu a vrut să se deplaseze din satul Gulia, comuna Tărtășești, spre un club din Parcul Herăstrău, București.

El a condus autoturismul marca Aston Martin model DBS cu o viteză ce depășea cu mult viteza legală de 50 km/h în localitate. A pătruns pe culoarea roșie a semaforului cu viteza de 145 km/h în intersecția dintre Șoseaua Chitilei și strada Teodor Neagoe, iar apoi a accelerat până la 162 de km/h în momentul în care a trecut de un alt vehicul care circula cu viteză redusă pe banda întâi.

A lovit acest vehicul și l-a urcat cu partea stânga pe un scuar, iar apoi a intrat pe contrasens, unde s-a lovit frontal, la ora 3 noaptea, la viteza de 143 km/h, de autoturismul marca Audi, condus de victima V. D.-A., care a murit pe loc.