Instanța a decis. Ce despăgubire va primi familia lui Ionuț Anghel, copilul ucis de maidanezi

ionuț anghel
Părinții lui Ionuț Anghel au fost despăgubiți cu 2,4 milioane de euro

Curtea de Apel București a decis ca familia lui Ionuț Anghel, băiatul din București omorât de maidanezi, să primească o despăgubire în valoare de 2,4 milioane de euro din partea Administrației Domeniului Public sector 2 și a administratorului terenului unde a fost ucis, anunță Digi24.

Banii pentru daunele morale suferite de familia lui Ionuț vor ajunge la mama, tatăl și fratele lui.

Totodată, Adrian Ciorăscu, administratorul firmei care deține terenul, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare, pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă. Terenul privat pe care Ionuț Anghel a fost ucis nu era împrejumuit.

Decizia Curții de Apel București este definitivă.

ADP Sector 2 a fost condamnată și la plata unei amenzi de 300.000 de lei.

Ionuț Anghel, un copil în vârstă de 4 ani, a fost ucis de o haită de câini în septembrie 2013 la aproximativ 200 de metri distanță de Parcul Tei, pe o proprietate privată.

Fratele său în vârstă de 6 ani a reușit să scape fără să fie mușcat. Cei doi copii se aflau alături de bunica lor, dar au scăpat de supravegherea acesteia și au dispărut pentru puțin timp fără ca nimeni să-și dea seama. Unul din cei 6 câini ridicați de autorități avea sânge pe bot.

Recomandările editorilor GreatNews:

Doi puști au predat 800 de lei, pe care i-au găsit pe jos: ”Dacă erau bani mai mici, poate că îi păstram”
Experiment. Femei plătite cu 300 de euro pe lună ca să se lase de fumat
La medic, ca în Evul Mediu. Dispensarul în care pacienții își riscă viața | VIDEO

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.