Înșelăciune cu sarmale, salată de boeuf și prăjituri. Zeci de cliente au fost păcălite

sarmale
Foto: Vitaan26 / Wikipedia.org

O femeie din Florești, județul Cluj, a păcălit mai multe femei din județ care au comandat de la ea sarmale, salată de boeuf, platouri cu aperitive și prăjituri. Ea a luat banii primiți în avans, dar nu a livrat mâncarea, relatează observatornews.ro.

După ce primea avansul, ea oferea pretexte pentru care nu ar fi reușit să gătească sau nu mai răspundea la telefon.

Femeia se promova pe Facebook, unde publica fotografii cu sarmale și cu platouri. Deoarece avea prețuri mai mici decât la restaurant (sarmale şi ciolan afumat la 80 de lei, platou cu aperitive la 70 de lei), mai multe femei care nu aveau timp să gătească de sărbători au decis să cumpere de la ea mâncarea pentru Crăciun.

„Am dat avansul de 100 de lei şi am comandat şi platouri şi pentru prăjitură. A spus că telefonul ei este stricat, nu o să răspundă, numai pe Facebook. Ne-am întâlnit, i-am dat acea sumă de bani, avansul, şi dup-aia mă amâna ba că are problemne cu fiica ei, că este la urgenţă, ba că e plecată din localitate”, a povestit pentru ObservatorNews una dintre clientele înșelate.

Femeile păcălite s-au plâns pe Facebook și așa au descoperit că sunt zeci de victime păcălite de aceeași persoană. Două dintre ele au depus deja plângere la poliţie.

Femeia nu este la prima înșelăciune. În trecut ea a fost condamnată la un an şi jumătate de închisoare cu suspendare după ce a închiriat mai multor persoane un apartament fictiv înainte de UNTOLD. Ea folosea fotografiile unei case din Spania și a păcălit astfel 15 persoane. După ce încasa avansul nu mai răspundea la telefon. Dacă va fi condamnată din nou, ar putea ajunge la închisoare.

Foto: Vitaan26 / Wikipedia.org

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.