Înotătorul român Robert Glință se retrage din înotul de performanță: „Resursele sunt epuizate”

robert glință
Foto: Comitetul Olimpic și Sportiv Român (Facebook Robert Glință)

Înotătorul român Robert Glință, în vârstă de 25 de ani, a anunțat că renunță la înotul de performanță pentru a avea grijă de propria sănătate.

„A venit momentul să fac un pas în spate de la înotul competitiv. Prin suișuri și coborâșuri, acest sport m-a învățat atât de multe și m-a făcut cu adevărat să devin ființa umană mai evoluată care sunt astăzi.

Fie prin durere sau glorie, eșec sau succes, suferință sau fericire, responsabilitatea, disciplina, dăruirea, ambiția de a atinge un obiectiv prin muncă grea și de a depăși adversitățile și obstacolele – au crescut rădăcini adânci în mine, care vor rămâne pentru totdeauna.

Nimic din toate acestea nu ar fi fost posibil fără oamenii cu care am lucrat pe parcurs. Fiecare dintre ei a jucat un rol uriaș și a lăsat o amprentă importantă în cariera și viața mea. Nu-mi pot exprima suficient recunoştinţa față de ei.

Toate amintirile minunate și prietenii dragi pe care mi i-a adus acest drum, legăturile sufletești care se întind mai departe decât înotul, mă fac să simt că, pe parcurs, am câștigat mult mai mult decât niște medalii și trofee.

Vreau să vă mulțumesc tuturor prietenilor și fanilor pentru că v-ați arătat mereu sprijinul și pentru că ați crezut în mine, indiferent de situație.

Resursele sunt epuizate și este timpul să am grijă de propria mea sănătate fizică, mentală, emoțională și spirituală, pentru că până la urmă sunt doar o altă ființă umană”, a anunțat Robert Glință pe pagina sa de Facebook.

Robert Glință a fost campion mondial de juniori la 100 m spate în 2015, cu un timp de 54,30 secunde (în bazin olimpic), calificându-se pentru Jocurile Olimpice de vară din 2016 de la Rio de Janeiro.

El deține recordul mondial pentru juniori și recordul național pentru seniori pe această distanță (în bazin scurt), cu un timp de 50,72 de secunde. A fost singurul înotător român care a ajuns în faza finalelor la Jocurile Olimpice de vară din 2016 de la Rio de Janeiro, din Brazilia. Aici a luat locul 8, în proba de 100 m spate, cu timpul de 53,50 de secunde.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.