Îngrijorarea lui Raed Arafat în ceea ce îi privește pe elevi

FOTO: Presidency.ro
FOTO: Presidency.ro

Secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, spune că elevii respectă regulile atât timp cât sunt la școală, însă când ies de la cursuri, acasă, lucrurile se schimbă în unele cazuri.

„Este un aspect clar. La poarta școlii, trebuie respectate regulile care se respectă și în școală. În școală, copilul este supus unor reguli clare. Copiii respectă regulile în cea mai mare parte. La poarta școlii, trebuie și părinții, și bunicii să păstreze aceeași regulă, altfel și pentru copil e greu să explici de ce la școală respectă și când iese nu mai respectă, pentru că cel care vine să îl ia nu respectă”, a declarat Raed Arafat, la Digi24.

Raed Arafat a mai declarat că nu vrea să generalizeze și că părinții trebuie să înțeleagă că au de respectat reguli de distanțare, să poarte mască și la poarta școlii.

„Îl derutează pe copil acest lucru. Copilul pune întrebări când vede diferența și va întreba de ce trebuie să respect în școală și afară nu. Și acasă nu e regula, nici la vecini. Copilul vede aceste lucruri și începe să pună întrebări.

Trebuie controlată situația respectivă prin informarea și educarea populației. Să respecte regulile și la poarta școlii, și copilul, și adultul. E mai îngrijorător, fiind o zonă în care adulții transmit între ei. Orice modalitate prin care putem să reamintim, într-un mod frumos, că trebuie respectate regulile, trebuie să îl facem. Credem sau nu în măsurile luate, sunt reguli care trebuie să fie respectate”, a mai spus Arafat.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.