Informații noi despre accidentul din Ialomița. Ce arată tahograful

Foto: ISU Ialomița / Facebook

Șoferul de TIR care a provocat accidentul din județul Ialomița, în care au murit 10 persoane care mergeau la muncă în București, se odihnise suficient în ultimele zile și este posibil să nu fi adormit la volan, așa cum s-a crezut inițial, au declarat surse din ministerul Transporturilor pentru postul de televiziune Digi24.

Datele strânse de tahograful ajuns la Ministerul Transporturilor arată că, în ultimele zile, șoferul respectase timpii de odihnă.

Un tahograf este un dispozitiv care înregistrează viteza autovehicululului, permițând verificarea respectării, de către conducătorul auto, a timpului de odihnă și de lucru și a restricțiilor de viteză.

Șoferul s-a odihnit, în medie, 14 ore pe zi. De asemenea, el oprise chiar cu 3 kilometri înainte de locul impactului, ceea ce ar exclude varianta ca șoferul să fi fost obosit și să fi adormit la volan, mai notează sursa citată.

În momentul impactului TIR-ul avea o viteză de aproximativ 58 de kilometri la oră.

Acum, experții iau în calcul fapul ca șoferul să fi fost neatent la momentul impactului sau să fi avut o problemă medicală.

Unul dintre cele mai grave accidente rutiere din ultimii ani din România s-a produs în dimineața zilei de sâmbătă, 5 octombrie, când șoferul unui TIR a intrat pe contrasens și a lovit în plin un microbuz în care se aflau 16 persoane.

Accidentul s-a produs pe DN 2A, în localitatea Sfântu Gheorghe din județul Ialomița, în jurul orei 5.00. Șoferul TIR-ului, al microbuzului, precum și 8 dintre pasageri au murit pe loc.

Șapte persoane care au supraviețuit accidentului sunt acum internate la diferite spitale din țară.

Persoanele din microbuz erau angajate ale lanțului de supermarketuri Mega Image.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.