Informatica va fi obligatorie în gimnaziu. Ce fac școlile care nu au calculatoare?

Ministerul Educației a propus o soluție interesantă pentru elevii din mediul rural, care nu au calculatoare în școli, însă trebuie să studieze Informatica.

Pavel Năstase, ministrul Educației, a anunțat că din toamnă, toți elevii de clasa a cincea, vor studia Informatica. Mai mult, jumătate din cursuri vor conține noțiuni de programare.

Sistemul este, însă, nepregătit pentru a îndeplini această masură. Multe școli nu au calculatoare, iar profesorii de informatică sunt insuficienți. Ministerul a venit și cu o soluție: excursii cu clasa, la un laborator de informatică, la fiecare două săptămâni.

”Ne-am gândit ca aceste ore să se ţină la judeţ sau în cea mai apropiată localitate unde sunt calculatoare şi unde de două ori pe lună să avem aceste activitati. Adică elevii în loc de o oră pe săptămână să facă două ore sfârşitul săptămânii sau chiar în cursul săptămânii, în laboratoarele respective”, a explicat Pavel Năstase.

Pe lângă programa nouă pentru Informatică, Ministerul a aprobat şi programele pentru toate materiile de gimnaziu. Acestea vor fi introduse treptat, din toamnă, începând cu clasa a V-a.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.