Vin ninsorile și se va forma polei. Care sunt regiunile afectate

ninsori
Foto: Free-Photos / pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo de ninsoare și vânt puternic.

Informarea este valabilă de vineri, 12 ianuarie, ora 22, până duminică, 14 ianuarie, ora 16.

Fenomene vizate: intensificări ale vântului, precipitații predominant sub formă de ninsoare, răcire.

Unde va bate vântul

Începând din cursul nopții de vineri spre sâmbătă (12/13 ianuarie) vântul se va intensifica treptat, la început în regiunile sudice și la munte, iar pe parcursul zilei de sâmbătă (13 ianuarie) local și în centrul și nord-vestul țării. Se vor înregistra viteze la rafală de 45…55 km/h, mai mari pe litoral și în sudul Banatului, de până la 60…70 km/h.

Duminică (14 ianuarie), intensificări temporare ale vântului vor mai fi în Dobrogea, mai ales în zona litoralului, sudul Banatului și local în Muntenia.

Unde vor fi precipitații: lapoviță și ninsoare

Din cursul nopții de vineri (12 ianuarie) și până în dimineața zilei de duminică (14 ianuarie),  temporar se vor semnala precipitații slabe cantitativ în majoritatea regiunilor. Acestea vor fi predominat sub formă de ninsoare în Oltenia, Transilvania și pe arii restrânse în Muntenia, mai ales lapoviță și ninsoare în Dobrogea, Banat și Crișana, iar local la munte și în Moldova va ninge. Se va forma polei sau ghețuș, mai informează Administrația Națională de Meteorologie.

Ninsori slabe cantitativ vor mai fi pe parcursul zilei de duminică (14 ianuarie) pe litoral, în sud-vestul Olteniei și în sudul Banatului.

În intervalul menționat, vremea se va răci, astfel că duminică temperaturile maxime vor fi preponderent negative, iar nopțile de la începutul săptămânii viitoare vor fi geroase îndeosebi în nordul, nord-estul și centrul țării.

Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza informarea meteo în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice.

Foto: Free-Photos / pixabay.com

Dacă acest articol vi s-a părut util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.