Indonezia trăiește o dramă uriașă. 832 de oameni au murit în urma cutremurului și a tsunamiului

indonezia
Foto: Captură YouTube

Bilanțul victimelor ucise de cutremur și de tsunami în Indonezia aproape s-a dublat față de ziua de ieri. Până la această oră se crede că cel puțin 832 de oameni au murit după ce Insula Sulawesi a fost lovită de un seism de 7,5 grade și de un tsunami, anunță BBC.

Mulți oameni au murit deoarece au fost prinși sub dărâmăturile clădirilor ce s-au prăbușit. Apoi, seismul a declanșat valuri uriașe care au ajuns chiar și la 6 metri înălțime.

Salvatorii sapă acum chiar și cu mâinile goale pentru a găsi supraviețuitori prinși sub clădirile dărâmate. Din păcate, eforturile salvatorilor sunt împiedicate de drumurile blocate și de un pod care a căzut.

Crucea Roșie estimează că peste 1,6 milioane de oameni au fost afectați de cele două dezastre naturale.

Cele mai afectate orașe din Indonezia

Cele mai afectate sunt orașele Palu și Donggala. În urma cutremurului de vineri din Indonezia au continuat să se producă replici puternice.

Echipele de salvare au săpat cu mâinile goale pentru a elibera 24 de oameni prinși sub dărâmăturile hotelului Roa-Roa din orașul Palu. Proprietarul hotelului a povestit pentru presă că oamenii puteau fi auziți cum strigau după ajutor, însă salvatorii nu aveau niciun echipament disponibil care să ridice greutăți.

Zeci de locuitori din cei 335.000 din orașul Palu sunt în continuare dați dispăruți.

Mulți dintre răniți sunt tratați în corturi improvizate deoarece spitalele din localitate au fost afectate de cutremur. Supraviețuitorii au preferat să doarmă sub cerul liber noaptea trecută, aplicând sfatul autorităților de a nu se întoarce încă în locuințele lor.

indonezia palu
Foto: Captură Google Maps

De ce sunt atât de multe victime în Indonezia

Cutremurul cu magnitudinea de 7,5 grade s-a produs la o adâncime de doar 10 kilometri, în centrul insulei Sulawesi. Mulți oameni se aflau la plajă în Palu, pregătindu-se pentru un festival, așa că au fost surprinși de valuri înalte și de 3 metri.

Cutremurul din Indonezia a distrus locuințe, un centru comercial, o moschee, un hotel și un pod.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.