Încotro o vor apuca jucătorii naționalei de tineret a României. Unde se transferă Ianis Hagi și compania?

Naționala de tineret a României a reușit cea mai bună participare din istorie la Euro U-21. Foto: UEFA Under-21 Championship / Facebook

Parcursul mult peste așteptări al naționalei de tineret a României la Euro U-21 din Italia și San Marino a atras atenția multor căutători de talente de la marile cluburi europene.

La semifinala de ieri, pierdută dramatic de tricolori, cu 4-2, în fața Germaniei, Ianis Hagi a fost urmărit de Michael Zorc, directorul sportiv al Borussia Dortmund. Presa italiană, în schimb, susține că și FC Sevilla a intrat pe fir pentru a-și asigura serviciile mijlocașului deținut de Fiorentina.

George Pușcaș, atacantul care a marcat 4 goluri pentru tricolori la Euro U-21, este și el dorit cu insistență în Anglia, la nou-promovata în Premier League, Sheffield United. În prezent, Pușcaș joacă în liga a doua italiană, la Palermo. Lecce, echipă care va juca în sezonul viitor în Serie A, a intrat și ea pe fir.

Și mijlocașul Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova) ar putea face pasul către fotbalul occidental în această vară. Mijlocașul ar fi dorit de Standard Liege și Olympique Lyon, dar și de Fiorentina. Clauza de reziliere a contractului lui Cicâldău e de 10 milioane de euro.

Florinel Coman, eroul victoriei cu Anglia, este dorit de Fatih Terim la Galatasaray, însă patronul celor de la FCSB, Gigi Becali, cere peste 15 milioane de euro pe el.

Fundașul Ionuț Nedelcearu, care joacă în Rusia, la Ufa, ar putea ajunge la AS Roma. Fostul apărător al lui Dinamo a făcut un turneu foarte bun în Italia și San Marino și este, deja, un obișnuit al echipei naționale de seniori.

Tudor Băluța a fost deja transferat de englezii de la Brighton, din Premier League. Alex Pașcanu, care nu a debutat încă la Leicester City, ar putea schimba tabăra în fotbalul englez, fiind dorit de cel puțin cinci echipe.