Incidentul de la Coldplay nu e singular. În urmă cu 15 ani, Madonna era huiduită în România pentru un mesaj pro-romi

madonna huiduită

Madonna în 2009, la concertul din București. Foto: Captură YouTube

Huiduielile și injuriile adresate manelistului Babasha, invitat pe scenă de celebra trupă Coldplay pentru a cânta alături de solistul Chris Martin, nu reprezintă singurul incident de acest fel petrecut la București.

În urmă cu 15 ani, în vara anului 2009, Madonna, aflată la primul (și, până în prezent, singurul) său concert în România, era huiduită masiv de public după ce a spus că romii nu ar trebui să mai fie discriminați în Europa de Est.

Pe 26 august 2009, Madonna a cântat în fața a 60.000 de oameni în Parcul Izvor din Capitală. La un moment dat, a urcat pe scenă un taraf de romi care a cântat alături de artistă. Mai exact, a fost prezentat un moment intitulat „gipsy”, care a inclus o versiune a piesei „La Isla Bonita” cu influenţe rome, dansuri ţigăneşti și costume tradiţionale.

Înainte de a începe să cânte alături de tarf, Madonna a ținut să transmită un mesaj anti-discriminare: „Am fost atentă la știri și am aflat că există foarte multă discriminare împotriva romilor și a țiganilor în Europa de Est. Și asta mă face să mă simt foarte tristă pentru că noi nu credem în discriminare împotriva nimănui. Noi credem în libertate și în drepturi egale pentru toată lumea. Nu-i așa? Țigani, homosexuali, oameni care sunt diferiți, toți oamenii sunt egali și ar trebui să fie tratați cu respect. OK?”

Reacția publicului a fost devastatoare, Madonna fiind huiduită în tot timpul discursului, în ciuda câtorva aplauze din partea unora dintre spectatori care au apreciat mesajul transmis de artistă. De atunci, Madonna nu a mai susținut niciun concert în România.

La 15 ani de atunci, artiștii trupei Coldplay s-au declarat „șocați” după ce Babasha, tânărul manelist invitat să cânte pe scena de la București, a fost huiduit și fluierat masiv de o parte a publicului adunat pe Arena Națională, au declarat surse din rândul organizatorilor pentru hotnews.ro.

Unii dintre spectatori nu doar au fluierat, ci i-au strigat manelistului insulte rasiste. De exemplu, o persoană aflată aproape de scenă i-a zis „Dă-te jos, ți…”, a povestit regizorul Tudor Giurgiu, care a fost prezent la concert. După concert, el a participat și la un eveniment altături de artiștii de la Coldplay și a spus că l-a văzut pe solistul Chris Martin, care a cântat alături de Babasha, „vizibil cătrănit”.

„Aseară, la primul concert, Chris și colegii săi au fost șocați. Au auzit imediat fluierăturile violente ale unei părți a publicului contra băiatului invitat de Chris Martin pe scenă, și care a cântat o manea. S-au întrebat ce se întâmplă. Ei au continuat profi concertul, dar au fost afectați. După, au stat ore în șir discutând despre ce e de făcut”, a explicat o persoană din echipa de organizare pentru sursa citată, sub protecția anonimatului.

Unii dintre internauții care au comentat întâmplarea de la concertul Coldplay sunt de părere că, după incidentul de aseară, trupa nu va mai veni niciodată să cânte în România.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:



Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version