Închisoare pentru doi indivizi care au ucis un cerb și căprioare gestante

FOTO: Pixabay.com
FOTO: Pixabay.com

Condamnări exemplare date de judecătorii suceveni pentru doi bărbați care au fost prinși la braconat în pădurile din zona de munte a județului din nordul Moldovei. Curtea de Apel Suceava a decis să mențină soluția dată de Judecătoria Câmpulung Moldovenesc în cazul a doi bărbați din Borșa, care au fost prinși în aprilie 2012 după ce au împușcat un cerb și patru căprioare, dintre care trei erau gestante, potrivit Monitorulsv.ro.

Cei doi au fost găsiți vinovați de săvârșirea infracțiunilor de „braconaj cinegetic” și „neresepctarea regimului armelor și munițiilor”. Unul dintre ei a primit o pedeapsă de 5 ani de închisoare cu executare, iar altul va sta 7 ani și 2 luni după gratii.

Potrivit rechizitoriului, cei doi au mers să braconeze în zona unui fond de vânătoare aflat în gestiunea Ocolului Silvic Cârlibaba, pe raza comunei sucevene Breaza. Au împușcat un cerb și patru căprioare, din care trei erau gestante și urmau să fete în aproximativ două săptămâni.

Animalele au fost tranșate și puse în butoaie de plastic, iar fetușii au fost scoși în grabă și aruncați printre celelalte resturi.

Unul dintre ei, deși avea deja un dosar penal pentru braconaj, a mai fost prins și în august 2017 după ce a împușcat doi cerbi, dar și un pui de căprior, în vârstă de aproximativ 3 luni.

Când a fost prins de polițiști, acesta le-a spus că era în pădure pentru a căuta lemne de foc și a culege ciuperci, însă polițiștii au găsit o mașină abandonată care era a lui, iar înăuntru erau cadavrele animalelor ucise.

Cei care ar trebui să-i prindă în pădure pe braconieri, dar și pe hoții de lemne, pădurarii, se plâng că aceștia sunt din ce în ce mai agresivi. Pădurarii au organizat un protest, săptămâna trecută, în fața Parlamentului, în care au cerut să li se dea arme și mașini pentru a face față agresorilor.

Zilele trecute, a apărut în presă cazul unui braconier care a împușcat un pădurar. În urmă cu aproape trei ani de zile, în pădurile din apropierea localității arădene Gurahonț a avut loc o răfuială între braconieri și pădurarul Sorin Jiva. Pădurarul a stat luni de zile în spital, după ce a fost împușcat.

Unul dintre agresorii săi, Valentin Tamaș, a fost condamnat la 8 ani de închisoare cu executare, însă nu a fost prins pentru că s-a ascuns de oamenii legii timp de mai multe luni. A fost găsit mort, zilele trecute, în pădure.

FOTO: Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.