Începe „Rabla pentru electrocasnice 2020”. Încă două produse pentru care se poate aplica

Programul „Rabla pentru electrocasnice” a fost pus în dezbatere publică. Vor fi finanțate șapte tipuri de echipamente. După ce proiectul va fi aprobat și va fi publicat în Monitorul Oficial, românii vor putea aplica pentru vouchere cuprinse între 200 și 400 de lei.

Programul are un buget total de 40 de milioane de lei. În sesiunile din anii trecuți s-au cumpărat peste 100 de mii de produse electrice și electrocasnice.

Rabla pentru electrocasnice 2020 vine și cu câteva modificări. Anul acesta se pot cumpăra și aspiratoare sau uscătoare de rufe. De asemenea, pentru mașinile de spălat vase sau pentru uscătoare de rufe puteți aduce la schimb orice produs electrocasnic.

„Fiecare român va putea să aplice la oricare dintre cele 7 categorii sau chiar la toate, în măsura în care dorește să cumpere mai multe echipamente electronice și foarte repede va reuși să intre in posesia acelor bunuri. Cumpărătorul va trebui să prezinte vechiul aparat la retail sau să îl dea curierului”, spune Mircea Fecheț, secretar de stat în Ministerul Mediului, pentru Digi24.

Ce tipuri de electrocasnice puteți cumpăra și care sunt reducerile: 

  • aspiratoare clasa A – 200 lei
  • mașini de spălat rufe clasa A++ – 300 lei
  • mașini de spălat vase clasa A++ – 400 lei
  • aparate de aer condiționat clasa A++ – 400 lei
  • frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare clasa A++ – 400 lei
  • televizoare clasa A – 400 lei
  • uscătoare de rufe clasa A++ – 400 lei
Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.