Începe programul „Prima chirie”. Cine sunt cei care pot primi bani de la stat

bloc de locuințe pentru tineri prima casă prima chirie anaf calculator rate prima casă 2019
Noua lege a asociațiilor de proprietari Foto: wrp.ro

Guvernul a adoptat astăzi normele metodologice ale ordonanţei privind programul „Prima chirie”, care a fost adoptată în luna ianuarie, anunță romania-actualitati.ro.

Documentul prevede că persoanele care au un loc de muncă situat la peste 50 de kilometri de domiciliu pot să primească 75 la sută din suma plătită pentru chirie şi întreţinere.

Suma pe care o primesc de la stat nu poate depăși însă valoarea de 900 de lei.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a precizat, la începutul şedinţei de Guvern, că persoanele care nu au beneficiat de aceste prevederi până acum din cauza faptului că nu existau norme metodologice pot să ceară banii retroactiv (este vorba de persoanele care s-au angajat după adoptarea ordonanței în luna ianuarie).

Noua lege are rolul de a încuraja mobilitatea pe piața muncii și de a-i sprijini pe români să își găsească mai ușor un loc de muncă. De multe ori, persoanele fără loc de muncă din mediul rural sau din orașele mici din România declarau că nu se pot angaja în orașe mai mari deoarece ar da toți banii din salariu pe chirie și pe transport.

Dacă acest articol vi s-a părut util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.