Începe mare remaniere a Guvernul Dăncilă. Carmen Dan și Teodor Meleșcanu, pe făraș!

FOTO: Gov.ro
Carmen Dan. FOTO: Gov.ro

Comitetul Executiv al PSD va decide azi cine vor fi miniștrii care își vor pierde funcțiile la prima remaniere a Guvernului, promisă chiar de premierul și noul lider al partidului, Viorica Dăncilă.

Teodor Meleșcanu și Carmen Dan, titularii de la Externe și Interne, și-ar putea pierde fotoliile, cel puțin așa au declarat surse din PSD, după picnicul făcut de mai marii partidului, duminică, într-o pădure din Teleorman.

Petre Daea, de la Agricultură, a pregătit porumb copt și fripturi pentru colegi, însă s-ar putea să nu fie de ajuns pentru a scăpa de remaniere.

Plecarea lui Carmen Dan ar însemna eliminarea ultimei piese din conducerea țării pe care încă o mai deținea deținutul Liviu Dragnea, ea ar fi salutată și de mare parte din societatea civilă, fostul prefect de Teleorman fiind aprig contestată pentru intervenția jandarmilor din 10 august 2018.

Lui Meleșcanu i s-a imputat felul defectuos de organizare a alegerilor europarlamentare, când mii de români nu au reușit să voteze.

În locul lui Teodor Meleșcanu la MAE ar urma să vină Ramona Mănescu, fost europarlamentar PNL, care a trecut la ALDE și care s-a ocupat personal de vizitele Vioricăi Dăncilă în Emiratele Arabe Unite, în vara anului trecut.

La Interne ar putea ajunge Nicolae Moga, senator PSD de Constanța.

Răzvan Cuc, de la Transporturi, și Ecaterina Andronescu, de la Educație, sunt alți doi miniștri în pericol de a fi schimbați, argumente în acest sens fiind nenumărate.