Începe greul la Australian Open: Cine e adversara Simonei Halep în ”optimi”

Cap de serie 4 la Melbourne, românca Simona Halep a făcut instrucție astăzi cu kazaha Yulia Antonovna Putintseva, pe care a învins-o în două seturi scurte, scor 6-1, 6-4, și s-a calificat în optimile de finală ale turneului de Grand Slam de la Australian Open 2020.

Halep, care trecuse în primele două tururi, tot în minimum de seturi, de americanca Jennifer Brady și de britanica Harriet Dart, n-a avut nicio problemă cu Putintseva, care a fost copleșită de jocul energic al sportivei din Constanța.

În optimile de finală, Simona va întâlni o jucătoare mult abilă: belgianca Elise Mertens, favorită 16 la marele turneu de la Antipozi.

Simona Halep – Elise Mertens, Australian Open 2020

Halep și Mertens s-au întâlnit de trei ori până acum. Dacă românca s-a impus categoric în primele două confruntări, ambele petrecute în 2018, cedând doar câte trei game-uri în fiecare meci, belgianca s-a răzbunat în finala de anul trecut, de la Doha, impunându-se în trei seturi: scor 3-6, 6-4, 6-3.

La Australian Open, Simona a jucat finala, în 2018. Tot atunci Elise Mertens și-a atins și vârful de formă la primul turneu de Grand Slam al anului, ajungând până în semifinale.

Dacă o va învinge pe belgiancă, Simona Halep va juca în sferturi împotriva învingătoarei duelului dintre estona Anett Kontaveit, care a trimis-o acasă pe elvețianca Belinda Bencic, și poloneza Iga Swiatek.