Încep testele pe oameni ale vaccinurilor pentru coronavirus în Germania și în Marea Britanie

FOTO: dfuhlert/Pixabay.com
FOTO: dfuhlert/Pixabay.com

Testele clinice ale posibilelor vaccinuri pentru COVID-19 vor fi demarate în aceste zile în două țări europene: Germania și Marea Britanie.

În Germania, 200 de oameni sănătoși, cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani, vor primi versiuni diferite ale vaccinului care a fost creat de compania BioNTech.

Cercetătorii germani vor să observe eficiența vaccinului în fortificarea imunității împotriva virusului mortal.

Numărul persoanelor pe care va fi testat vaccinul va crește treptat, urmând să îi includă, în faza a doua, și pe cei care sunt mai expuși la îmbolnăvire.

În Marea Britanie, testele vaccinului vor începe mâine, la Universitatea Oxford. Cercetătorii din Regatul Unit estimează că vor începe producția vaccinului la scară largă începând cu luna septembrie, scrie The Independent.

Sunt așteptați peste 500 de voluntari britanici care vor participa la teste, iar guvernul de la Londra a alocat 20 de milioane de lire sterline proiectului.

Și în Statele Unite ale Americii – țara cea mai aspru lovită de noul coronavirus – va începe testarea pe oameni doar după ce vaccinurile dezvoltate în acest moment vor primi aprobările necesare.

Până în prezent, peste 2,5 milioane de oameni din întreaga lume au fost infectați cu coronavirus, iar 177.000 și-au pierdut viața.

În România, numărul cazurilor de infectare se apropie de 10.000, iar cel al deceselor a trecut de cota 500.

China, țara de origine a virusului, a demarat mai multe teste clinice ale mai multor tipuri de vaccinuri, încă din luna martie.