Incendiul de la Notre Dame. Căutare generală pe internet pentru un bărbat și o fetiță

FOTO: Brooke Windsor/Twitter
FOTO: Brooke Windsor/Twitter

O fotografie făcută de o turistă în fața catedralei Notre Dame, cu puțin înainte să înceapă incendiul, a devenit virală pe rețelele sociale. Imaginea a fost postată de Brooke Windsor, în vârstă de 23 de ani, pe Twitter. Aceasta spune că a făcut fotografia cu numai o oră înainte de izbucnirea flăcărilor.

În poză apar în prim plan o fetiță și cu un bărbat care pare să fie tatăl ei. „Twitter, dacă ești magic, așa cum se crede, ajută-l (n.r. pe bărbatul din poză) să găsească asta”, a scris tânăra pe rețeaua socială.

Postarea este de pe 16 aprilie și a strâns peste 200.000 de distribuiri și peste 500.000 de aprecieri. Brooke, din Michigan, Statele Unite ale Americii, a declarat pentru BBC că speră să-i găsească pe cei doi pentru că a surprins un moment frumos și poate le-ar plăcea să aibă această amintire.

Iar dorința i s-a îndeplinit. Ieri, Brooke Windosor a anunțat că fotografia a ajuns la „tată și familia sa”. Acesta și-a dorit să rămână anonim, dar i-a transmis un mesaj: „Mulțumesc pentru această fotografie frumoasă, îi vom găsi un loc special”.

Un incendiu a devastat, în data de 15 aprilie, catedrala Notre-Dame din Paris. Clasată în patrimoniul mondial al umanității, bijuteria arhitecturală gotică este cel mai vizitat monument din Europa.

Construcția, începută în 1163 de episcopul Maurice de Sully, s-a terminat abia două secole mai târziu, în 1345.

Acoperișul data din 1220 și nu a fost cuprins de niciun incendiu până acum. Era o construcție făcută în întregime din lemn de stejar. Turla care s-a prăbușit prima datează din 1850.

A fost proiectată de arhitectul Viollet-le-Duc și o înlocuia pe cea veche, construită în în 1250. Avea 93 de metri și era ridicată din 500 de tone de lemn şi 250 de tone de plumb. Acum era în curs de restaurare.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.