Incendiu puternic în secția ATI din Spitalul Județean Piatra Neamț. 10 persoane au murit

FOTO: Captură video Facebook/Ziar Piatra Neamț
FOTO: Captură video Facebook/Ziar Piatra Neamț

20:41. Potrivit datelor oficiale, zece persoane și-au pierdut viața. Printre victime se află și pacienți bolnavi de coronavirus care erau intubați.


Un incendiu violent a izbucnit într-o secție de Terapie Intensivă de la Spitalul Județean Piatra Neamț. Autoritățile au activat un plan de intervenție și o celulă de criză a fost constituită la nivelul Ministerului de Interne.

Inițial au intervenit cadrele medicale, care au încercat să stingă incendiul, iar când flăcările s-au extins au fost chemați pompierii. Pompierii au intervenit cu 5 autospeciale.

„Sâmbătă seară, în jurul orei 18.30, la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Piatra Neamț a avut loc un incendiu care a afectat secția de ATI – unde erau internați, în două saloane, 16 pacienți. La acest moment șapte dintre pacienți sunt decedați, iar al optulea se află în stare critică.

În același timp, un medic care se afla în secție se află în stare gravă, suferind răni extinse. Ceilalți pacienți nu mai pot fi îngrijiți în secția de ATI și urmează să se facă toate demersurile pentru a fi transferați către alte spitale.

Conducerea SJU Piatra Neamț îi asigură pe pacienți că, în continuare, echipa medicală este la muncă și intervine pentru a oferi tratamentul necesar celorlalți pacienți internați în celelalte secții ale unității medicale”, a transmis Spitalul Județean de Urgență Neamț, printr-un comunicat de presă.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.