Incendiu la Spitalul „Socola” din Iași. Un pacient a murit

spitalul socola iași
Spitalul Socola din Iași. Sursa: instituțiimedicale.eu

Un incendiu a izbucnit azi-noapte, la ora 3.00, la Spitalul „Socola” din Iași. Din păcate, un bărbat în vârstă de 33 de ani a murit.

Alte 18 persoane au fost evacuate. „Ceilalți nu au avut nevoie de îngrijiri medicale. A ars o singură încăpere”, a declarat la postul de televiziune Digi 24 Georgică Onofreiasa, purtător de cuvânt de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Iași.

„Cauza probabilă a fost fumatul”, a mai spus el.

Institutul de Psihiatrie „Socola” este situat în cartierul Socola din municipiul Iași. Este unul din cele mai mari spitale de psihiatrie din România.

Incendiul de la Spitalul „Socola” vine la scurt timp după un alt incendiu dintr-un mare spital din România.

La 14 noiembrie 2020, în jurul orei 18:30, a izbucnit un incendiu în secția ATI COVID-19 a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț.

În urma incendiului au murit până în prezent zece persoane și au fost rănite alte patru.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.