Incendiu în pădurile de la Porțile de Fier. Focul poate fi stins doar din aer

FOTO: Military_Material/Pixabay
FOTO: Military_Material/Pixabay

Un incendiu de vegetație a cuprins peste 6 hectare de pădure în zona Porțile de Fier, focul manifestându-se pe două părți ale unui versant.

Potrivit ISU Mehedinți, accesul forțelor de intervenție este îngreunat din cauza terenului accidentat, mai multe focare ale incendiului fiind inaccesibile.

Pompierii vor interveni aerian pentru stingerea incendiului care a afectat deja mai multe hectare de pădure într-o zonă de rășinoase, în parcul natural Porțile de Fier, în zona Dubova-Tișovița.

”Efectivele au fost suplimentate gradual, în prezent la faţa locului acţionând 17 pompieri din cadrul detaşamentelor Drobeta Turnu Severin şi Orşova, dar şi lucrători ai Ocolului Silvic Orşova. În sprijin a fost solicitat şi un elicopter care efectuează recunoaştere aeriană pentru evaluarea situaţiei”, a informat ISU Mehedinţi.

Incendiul nu amenință locuințele cetățenilor.

Pompierii au mai spus că focul a fost aprins, cel mai probabil, în urma unui fulger.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.