Incendiu în Delta Dunării. Zeci de hectare au fost afectate

Peste 40 de hectare de stuf cu ars în Delta Dunării. Focul s-a extins foarte repede din cauza vântului.

„Misiunea este una contracronometru deoarece în apropierea focarului se află și o fermă stuficolă. În acest moment se lucrează pentru lichidarea incendiului și pentru protejarea obiectivul economic”, au anunțat, la scurt timp de la izbucnirea incendiului, reprezentanții ISU Delta Tulcea.

Pompierii au început o anchetă și urmează să stabiliească de la ce a pornit incendiul. În zonă, împotriva legii, sunt oameni care obișnuiesc să dea foc terenurilor pentru a le elibera de vegetația uscată.

Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) atenționează localnicii cu privire la pericolul distrugerii unor habitate naturale prin incendierea vegetației uscate.

„Având în vedere numărul mare de incendii de la începutul anului 2023 până în prezent și faptul că suntem în plină perioadă de migrație și cuibărire a multor specii de păsări, Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării face apel către cetățeni, locuitori ai Deltei, să se gândească la consecințe atunci când intenționează să incendieze miriștile, stuful, vegetația ierboasă”, transmite Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD).

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:



Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version