Încălzirea prin pardoseală este posibilă și cu ajutorul unui șemineu special de tip centrală

Fie că vorbim despre un dormitor sau o sufragerie, unul dintre cele mai importante elemente care conferă personalitate și funcționalitate unei camere este fără doar și poate, un semineu. Acesta a evoluat dramatic de-a lungul istoriei, de la o simplă soluție de încălzire sau iluminare pe timpul lunilor lungi și reci de iarnă, până la statutul de element central multirol. Pe lângă faptul că asigură căldura de care are nevoie un cămin, șemineul a devenit încet, dar sigur, un element decorativ și personajul principal responsabil de crearea unei atmosfere relaxante pe întreaga durată a unui an.

Iar dacă până acum, în mintea ta un șemineu se rezumă doar ca la un element cu rol estetic, ce conferă caldură și eleganță locuinței tale, află că în oferta Șeminee Alba există o serie de termoșeminee care aduc un plus de confort prin calitatea lor versatilă de a deveni și înlocui cu succes o centrală termică, fiind perfect adaptate pentru încălzirea apei menajere, în calorifere sau chiar în pardoseală. Astfel, un șemineu centrală poate asigura în parametri ideali, atât confortul termic, cât și livrarea de apă caldă.

Beneficiare ale unei tehnologii avansate de fabricare, termoșemineele oferă mai mult confort decât un șemineu clasic sau o soba tip semineu, prin menținerea unei temperaturi constante în fiecare cameră din locuință. În plus, apa încălzită poate fi stocată în puffer și redată mai târziu în calorifere, timp de câteva ore. Astfel, într-un puffer cu capacitate de 1000 litri, se pot acumula pana la 157 kw la o temperatură de 97 grade, cu autonomie între 3 și 10 ore. Timpul de redare variază în funcție de suprafața locuinței, gradul de izolație, temperatura din exterior, înălțimea camerelor sau alte pierderi ale casei.

Șemineele de acest tip sunt comparabile ca și putere cu centralele termice clasice iar în ceea ce privește montajul, trebuie să știți că acesta este obligatoriu să fie efectuat de către o echipă de specialiști care vor consulta schița casei, pentru a se stabili volumul de aer din interior pe baza dimensiunilor totale, respectiv suprafața plană și înălțimea locuinței sau a camerelor vizate. Ulterior se va proceda la efectuarea unui calcul termic din care va reieși puterea ce trebuie instalată, clientului revenindu-i frumoasă misiune de a alege doar modelul pe care și-l dorește, în funcție de preferințele personale sau de arhitectura generală a spațiului locuibil.

În plus, pentru un astfel de șemineu tip centrală termică, există și posibilitatea montării în tandem cu un alt sistem de încălzire termică cum ar fi de exemplu, o centrală termică clasică. Lucrând în paralel, acestea îți vor putea aduce bani serioși în buzunar prin reducerea considerabilă a facturii la gazele naturale. Există o varietate mai largă de configurări pe care specialiștii le pot propune clienților, dar în cele mai multe dintre cazuri kit-ul de montaj nu se amplaseaza prea departe de șemineu, locul lui fiind cu precădere într-o debara sau într-un loc ferit, sub scară de exemplu.

Șeminee Alba (partener oficial PEFOC) comercializează o gamă variată de termoșeminee de calitate superioară, cu rezistență mare în timp, diferite modele de șemineu clasic pe lemne, gaz sau electrice, sobe pe lemne sau peleți și o varietate largă de accesorii semineu, toate la prețuri acceptabile oricărui buzunar. Și pentru că veștile bune nu se opresc aici, oriunde te-ai afla în țară, transportul este gratuit. Tehnologia avansată de fabricare, designul inovativ și serpentina de siguranță inclusă, sunt doar alte câteva dintre avantajele de care beneficiați la achiziționarea oricărui model de termoșemineu.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.