Încă un spital mobil în România. Va deservi nordul Moldovei

FOTO: Bokskapet/Pixabay.com
FOTO: Bokskapet/Pixabay.com

Un nou spital mobil dedicat tratării pacienților cu coronavirus va fi amenajat la Lețcani, în județul Iași.

Spitalul care va avea 250 de paturi și va deservi regiunea nord-est, grav afectată de epidemie, costă 17,6 milioane de euro, dintre care 14,5 milioane de euro oferiți de Consiliul Județean Iași, iar restul de Consiliul Județean Neamț.

Spitalul, care va fi amplasat lângă drumul european E583, este încă în faza de proiect. Procedurile de licitații ar urma să se încheie între 15 și 20 aprilie, anunță Știrile TVR.

Mai mult, după dezastrul de la Suceava, unde cel mai mare spital din oraș a devenit cel mai important focar de COVID-19 din România, autoritățile locale din Iași au decis să transforme Spitalul de Recuperare în centru de tratare a coronavirusului.

Spitalul de Recuperare din Iași are la dispoziție 520 de paturi și a fost deja eliberat și dezinfectat.

Un spital mobil similar celui ce va fi ridicat la Iași a fost ridicat de către Armată în incinta Institutului Național de Gerontologie și Geriatrie ”Ana Aslan” din Otopeni.

Acest spital a fost dotat cu echipamente medicale din Germania și din Turcia. De asemenea, militarii au pus pe picioare și un alt spital mobil containerizat lângă București.

Spitalul mobil containerizat are în compunere corturi medicale și containere – care cuprind, printre altele, unități de triaj, laborator, radiologie, sterilizare, zonă de decontaminare.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.