Încă un român a fost infectat cu noul coronavirus pe nava Diamond Princess

FOTO: skeeze/Pixabay.com

Un al doilea român a fost depistat pozitiv cu noul tip de coronavirus, potrivit presei japoneze. Jurnaliștii niponi citează Ministerul Sănătății japonez.

Nava de croazieră Diamond Pricess se află de două săptămâni în carantină în largul coastelor Japoniei. Celălalt român infectat se află de aproape o săptămână internat și starea sa de sănătate este bună.

În jur de 500 de pasageri și membri ai echipajului navei au început să fie debarcați în Japonia, în portul Yokohama. Vor fi lăsați să plece acasă pentru că nu au avut simptomele specifice infectării cu noul coronavirus și nu au intrat în contact cu cei bolnavi.

Pasagerii vor fi preluați de autobuze și duși la diverse gări din Yokohama. Mai multe țări au organizat deja curse charter pentru a-și aduce cetățenii acasă.

Deocamdată nu există informații dacă printre cei care vor pleca de pe navă sunt și persoane dintre cei 15 români aflați la bord. Ceilalți doi infectați vor rămâne internați în spital.

Primul român infectat cu noul coronavirus este un român care lucrează de 10 ani pe vasul de croazieră și era angajat la bucătărie. Și soția sa face parte din personalul de bord.

Până acum au fost mai multe suspiciuni în România de infectare cu coronavirus la persoane care s-au întors din China, însă nu s-a confirmat niciun caz.

Cele mai recente informații arată că în epicentrul epidemiei, în provincia chineză Hubei, s-a ajuns la un bilanț de 2.000 de morți din cazul noului coronavirus. Miercuri au decedat 132 de persoane și au fost înregistrate 1.693 de noi cazuri, însă ar fi cea mai scăzută cifră întregistrată într-o săptămână.

Cu această nouă evaluare în provincia Hubei, numărul cazurilor de contaminare în China continentală a ajuns la cel puţin 74.000.

În alte părţi ale lumii, au fost înregistrate aproximativ 900 de cazuri de contaminare şi cinci decese în aproximativ 30 de ţări.

FOTO: skeeze/Pixabay.com