Încă un medic fals în România? Un oftalmolog ar fi operat zece ani fără drept

Foto: 12019 / Pixabay

Deputatul USR Emanuel Ungureanu acuză faptul că un medic oftalmolog din Cluj Napoca ar fi operat vreme de 10 ani fără să fi avut acest drept.

După scandalul medicului estetician italian Matteo Politi, care trata pacienți din România deși avea doar studii gimnaziale, un alt caz de impostură din sistemul medical autohton este dezvăluit de deputatul USR.

Emanuel Ungureanu susține că medicul oftalmolog din Cluj a profesat în ultimul deceniu, însă a obținut diploma de specialitate în domeniu abia în urmă cu un an, scrie Digi24.

Emanuel Ungureanu a aflat de aceasta situatie dupa ce a mers în vizită la spitalul CFR din Cluj Napoca, pentru a vedea nevoia de finanțare a unității medicale.

La sesizarea unei paciente, care spunea că a fost operată de medicul respectiv și a fost lovită peste cap, a început să facă verificări.

Deputatul USR susține că doctorul ar fi, de fapt, medic de familie. Acesta a terminat rezidențiatul în 2014, iar examenul de specialitate l-a susținut abia anul trecut.

Ministerul Sănătății a trimis adrese către Casa Națională de Sănătate și către Direcția de Sănătate Publica din Cluj pentru a face verificări în acest caz.

Foto: Pixabay