Încă un medic fals a fost descoperit

FOTO: Poliția Română
FOTO: Poliția Română

O femeie în vârstă de 39 de ani, din Oradea, este cercetată de polițiști pentru că ar fi profesat fără a avea calitatea de medic.

Inspectoratul General al Poliției Române anunță că în urma unor percheziții acasă la aceasta, au fost ridicate mai multe dovezi. Aceasta ar fi efectuat mai multe acte medicale estetice faciale cu acid hialuronic.

Polițiștii bihoreni au efectuat, miercuri seara, două percheziții.

„Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2017 – 2019, femeia ar fi efectuat mai multe acte medicale estetice faciale, prin injectarea acidului hialuronic în buze şi cearcăne, fără a avea calitatea de medic.

În urma percheziţiilor efectuate la domiciliul acesteia şi la un salon cosmetic din municipiul Oradea, poliţiştii au descoperit şi au ridicat, în vederea cercetărilor, agende cu programarea pacientelor, facturi de achiziţie a acidului hialuronic, bilete de tratament, consimţământ al pacientelor, seringi sigilate cu acid hialuronic, seringi cu acid hialuronic folosite şi altele”, transmite Poliția, printr-un comunicat de presă.

Polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii activități infracționale a falsului medic.

La începutul lunii februarie a fost descoperit un fals doctor italian, Matteo Politi, care își spunea Matthew Mode. O anchetă a jurnaliștilor de la Libertatea a dezvăluit că acesta a făcut intervenții estetice la mai multe clinici particulare din Capitală. S-a demonstrat apoi că nu avea nici măcar Bacalaureatul luat, iar diploma care atesta că a absolvit o facultate de medicină din Kosovo era falsificată. Acum este în arest preventiv.

În urmă cu două săptămâni, la Spitalul Județean Ilfov a fost descoperit și un fals medic ginecolog. Aceasta nu are nici măcar Bacalaureatul. Mai mult, După ce a intrat la un grup școlar industrial cu media 1,68, ea s-a retras definitiv din școală în clasa a IX-a, dezvăluie jurnaliștii de investigație de la „Libertatea”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.