Încă un mare brand auto vrea să investească masiv în mașini electrice

Concept Audi E-Tron
Concept Audi E-Tron

Audi vrea să facă economii de aproximativ 10 miliarde de euro pentru a crea un buget de dezvoltare a mașinilor electrice, până în 2022. Potrivit Autonews.com, în 2018, Audi va lansa un SUV complet electric. Iar următoarea mașină electrică este deja în dezvoltare și va fi prezentată în 2019.

Tot mai mulți producători de mașini și-au arătat intenția de a dezvolta mai multe mașini electrice. Grupul Volvo Cars a anunțat că din 2019 vor lansa doar mașini electrice sau hibride.

Cinci noi modele, care vor fi lansate de grup în perioada 2019 – 2021, vor fi integral electrice.

Una dintre cele mai importante știri din piața auto vine de la Tesla. Compania americană a precizat că a primit deja 500.000 de precomenzi pentru Model 3, care ar urma să transforme brandul de lux în unul adresat publicului larg, interesat de conservarea mediului și folosirea automobilelor electrice.

Model 3 va avea o autonomie de până la 220 mile (350 de kilometri) la o singură încărcare și un preț de pornire de 35.000 de dolari, mai puțin de jumătate față de precedentele modele.

„Scopul nostru nu a fost niciodată producerea de mașini scumpe. Am vrut să facem mașini pe care oricine să le poată cumpăra. Dacă încerci să faci ceva diferit pe plan global, trebuie să faci mașini pe care oamenii să și le poată permite”, a spus fondatorul și directorul general al Tesla, Elon Musk.

Acesta se așteaptă la șase luni foarte dificile până la consolidarea producției Model 3. Musk vrea să fie produse lunar 20.000 de automobile Model 3 până în decembrie, la fabrica din Fremont (California), iar obiectivul companiei îl reprezintă producerea a 500.000 de mașini electrice în 2018 și apoi un milion în 2020.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.