Încă un lac din România a secat. Este al doilea în doar câteva săptămâni

lac secat
Lacul Moftinu Mic din județul Satu Mare. Sursa: Captură Digi 24

Lacul Moftinu Mic din județul Satu Mare, aflat într-o arie naturală protejată, a secat din cauza lipsei precipitațiilor și a temperaturilor caniculare din ultimul timp, relatează postul de televiziune Digi 24.

Lacul avea peste 100 de hectare, iar acum abia dacă se mai zărește câte un ochi de apă.

Lacul este secat aproape în totalitate, iar foarte mulți pești au murit din această cauză. Potrivit sursei citate, întinderea de apă avea o mare importanță deoarece era așezată în calea de migrație europeană a păsărilor acvatice, unele dintre ele foarte rare și protejate prin lege.

Acesta este al doilea lac din România care a secat în ultimele săptămâni din cauza secetei. Lacul Amara din judeţul Buzău, cu o suprafaţă de 800 de hectare, a secat și el în această vară.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.