Încă un caz de cruzime împotriva animalelor. O vulpe a fost lovită cu o lopată de un adolescent

Într-un video publicat pe o rețea de socializare apare un adolescent care lovește cu o lopată o vulpe agățată de gardul unei gospodării, după ce fusese omorâtă. Pe fundal se aude vocea unei alte persoane care îl îndeamnă pe băiat să lovească animalul.

Întreaga scenă a avut loc în comuna Cârna, județul Dolj. Polițiștii s-au sesizat și au deschis o anchetă pentru uciderea animalelor fără drept în cazul băiatului filmat și a celui care instigă la cruzimea față de animal, potrivit Digi24.ro.

„Polițiștii din Segarcea și de la Secţia 14 Rurală Bârca s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în mediul on-line a fost postat un clip video privind uciderea unei vulpi, de către un tânăr, ce era instigat la săvârșirea faptei de către un alt tânăr care și filma actul infracțional.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că un minor de 15 ani împreună cu un alt minor de aceeaşi vârstă, ambii din comuna Cârna, ar fi ucis cu un corp contondent o vulpe care fusese prinsă într-un laț, în curtea locuinței, de tatăl primului minor, un bărbat, de 42 ani din comuna Cârna.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de uciderea animalelor fără drept, iar cercetările sunt continuate urmând ca la finalizarea acestora sa se propună soluție corespunzătoare prin unitatea de parchet competentă”, arată un comunicat al IPJ Dolj.

Filmarea, publicată de ONG-ul pentru salvarea animalelor Kola Kariola:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.