Încă un caz de coronavirus în România. O adolescentă a luat virusul de la un coleg de clasă

FOTO: jarmoluk/Pixabay.com
FOTO: jarmoluk/Pixabay.com

O colegă de clasă a tânărului de 16 ani, din Timișoara, a fost confirmată pozitiv cu coronavirus Covid-19 și va fi transferată la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

„În urma testelor realizate la Timișoara, în cursul zilei de 5 martie 2020, asupra persoanelor cu care a intrat în contact tânărul de 16 ani, infectat cu noul coronavirus, a fost depistat un nou caz pozitiv.

Persoana confirmată pozitiv cu noul coronavirus este o tânără, colegă de clasă a băiatului de 16 ani, care s-a aflat în proximitatea acestuia. Tânăra este transferată la spitalul Victor Babeș din Timișoara”, arată Grupul de Comunicare Strategică.

În aceeași informare se mai precizează că în cazul a altor 25 de persoane asupra cărora s-au făcut teste, contactanți ai tânărului de 16 ani, rezultatele au ieșit negative, însă vor rămâne în continuare în izolare la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile.

Urmează să fie extinsă ancheta epidemiologică asupra persoanelor cu care a intrat în contact tânăra de 16 ani, fiind luate măsuri de izolare și prelevare de probe.

În România, până acum, au fost confirmate 7 cazuri de infecție cu noul coronavirus. Dintre aceștia, 3 s-au vindecat. Este vorba despre primul caz, din Gorj, un tânăr de 25 de ani, o femeie în vârstă de 38 de ani și un bărbat de 47 de ani din Timișoara.

În spital sunt acum internați un bărbat de 45 de ani din Maramureș, cei doi adolescenți colegi de clasă și un bărbat de 71 de ani, din Suceava, care suferă și de o boală incurabilă.

Adolescentul a luat virusul de la unchiul său, bărbatul de 47 de ani care a fost declarat vindecat.

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat, într-o conferință de presă, că testele de identificare a coronavirusului au o acuratețe de „99%” și că „nu prea dau rezultate false și că riscul ca un test să fie fals pozitiv este mic”.

De asemenea, Rafila a mai spus că în situația în care România va înregistra mai multe cazuri de infecție cu coronavirus, formele ușoare și medii vor fi tratate de acasă.

FOTO: jarmoluk/Pixabay.com